Niciodată Singură
Într-un templu din Deshnok, India, şobolanii sunt divinizaţi. Ei sunt protejaţi, au dreptul de a circula liber şi sunt hrăniţi chiar de cei care vin să (li) se închine.

Update:

În India există un templu al şobolanilor!

Neobişnuitul templu este situat în statul Rajastan, la 20 km de oraşul Bikanera. El este închinat uneia dintre încarnatiile lui Shakty - Karniji, cinstită în tot Rajastanul. Acest templu este numit Templul Şobolanilor. Totuşi, închinarea în acest templu nu se aduce şobolanilor, ci lui Karniji, deşi nimeni nu vine acolo fară mâncare sau lapte anume pentru şobolani. În templu, chiar şi în altar, unde se află statuia zeităaţii, e plin de şobolani.
Potrivit legendei, încă în timpul vieţii lui Karniji a murit un copil din comunitatea din care ea făcea parte. Oamenii s-au adresat ei cu rugămintea să-i întoarcă copilului viaţa, dar Stăpânul Morţii reuşise de acum să ia sufletul copilului şi să-l bage într-un şobolan. Karniji l-a înştiinţat pe Stăpânul Morţii că el de acum nu mai are putere asupra comunitaţii ei şi de atunci, pentru a pune capăt ciclului naşterilor şi a morţilor toţi membrii comunităţii după moarte se vor încarna în şobolani şi vor trăi alături de ea în biserica ei.
Dupa tradiţie, preoţtii templului se aleg doar dintre membrii comunităţii din care a făcut parte Karniji. Ei se îngrijesc ca şobolanii să aibă întotdeauna mâncare şi lapte din destul şi cred că după moarte şi faţă de ei vor arăta aceeaşi grijă. Este considerat un semn rău dacă cineva calcă pe un şobolan. Un astfel de om trebuie să aducă neapărat jertfă zeiţei în chipul unui şobolan de aur sau de argint.
Cei care vor să fie şobolani în viaţa viitoare trebuie să se înscrie din timp, pentru a nu da bătaie de cap zeiţei Karniji.

Sursa: http://www.geocities.com/argumentp/articole/2/india.htm
Etichete: edit post
4 Responses
  1. oof, cum colcaie... cum Dumnezeu sa-i divinizezi?


  2. De asta ziceam că e şocant :(


  3. un'A'mic Says:

    hm... as putea face un milion de comentarii negative legate de postul asta, insa doar unul care sa ia apararea celor din templu. care, insa, ar fi deajuns. nici noua, ca romani, nu ne-a placut, de-a lungul istoriei, sa incerce cineva sa ne schimbe credita(ele). De aceea prefer sa nu comentez lipsurile(?!) altira, ci sa le comentez pe ale noastre, ca avem destule. oricum, scarbos :):) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu