Niciodată Singură

Un eveniment desprins din cotidian: campania electorală.

Cât de poate de oficială într-o perioadă în care este neoficială. Pentru că, din câte ştim, prezidenţialele sunt undeva, spre sfârşitul anului.

Ne-a vizitat urbea un „catindat” la mandatul de preşedinte. Nu dau nume: persoană importantă şi foarte cunoscută.

N-am înţeles de ce a ţinut să vină aici pe o căldură de 35 de grade, la o oră la care nici câinii „bagabonţi” nu bântuie pe străzi, deşi oficialităţile locale l-au prevenit că n-o să iasă nimeni din casă pentru a-l saluta, propunându-i să revină mâine, fiind zi de târg.

Omul nostru a insistat să străbată, la pas, Centrul (că atâta lucru bun avem şi noi), a lăudat, politicos, arhitectura (adică nişte sedii „amărâte“ de bănci şi magazinele de la parterul blocurilor), s-a interesat câte suflete respiră aerul urbei şi câţi îl fură pe cel al Italiei şi Spaniei, a intrat într-o dugheană care comercializează ligheane şi oale, a dat mâna cu un septuagenar (care s-a lăudat că îl ştie de la TV) în parc, a admirat ţestoasa care înota leneş în bazinul de la arteziană, apoi a cerut să fie condus la un ansamblu de locuinţe sociale în construcţie, după care ne-a salutat, tot politicos, din mersul maşinii de lux cu care sosise.

N-am priceput nici de ce şi-a inclus în turneul său electoral o regiune care, prin tradiţie (cea post decembristă) aparţine unul partid important de pe scena politică românească.

Mă întreb cum s-o fi simţit când a văzut că, la întâlnirea anunţată cu surle şi trâmbiţe, cu două zile înainte, a venit doar un oficial de rang doi, flancat de...o femeie de serviciu şi un paznic. A, şi de doi reprezentanţi ai presei (eu şi unul de la ziarul concurent).

Cu siguranţă, cei mai fericiţi au fost băutorii de bere de la terase, care şi-au clătit ochii în frumoasa privelişte oferită de fătucile din staff-ul de campanie (exemplare alese pe sprânceană, cum altfel?).

În rest, nimic deosebit.

„Catindatul” a plecat aşa cum a venit. Adică neobservat şi degeaba.

Etichete: edit post
2 Responses
  1. un'A'mic Says:

    Daca a existat ideea de a va face sa va simtiti importanti... fail! :( Camapania a inceput (neoficial) de multa vreme, insa abea de acuma incep vizitele marilor prin tara. Noroc ca tura asta nu ma mai las pacalit. E clar ca trec prin Roman numai la ocazii din astea. In rest nu ii intereseaza, deci sentimentul este reciproc.


  2. Îţi dai seama că, în condiţiile în care persoana despre care am scris n-are nici în clin, nici în mânecă cu politica dusă de reprezentanţii urbei noastre, nu a existat nicio clipă ideea de a ne simţi importanţi în faţa individului. Autorităţile chiar şi-au dorit să NU vină, dar dacă omul a insistat, i-au recompandat să apară într-o zi când oraşul era ceva mai animat, să nu fie penibil când bântuia pe străzi mai mult pustii.
    Oricum, nu cred că personajul se va baza pe voturile noastre :))


:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu