Niciodată Singură
Seară. De fapt, noapte, dacă ne uităm la ceas: puţin înainte de orele 22.
Doar câte un bolid al vreunui stranier sosit în vacanţa de vară mai tulbură liniştea pe stradă. Sau, mai frumos, râsetele domnişoarelor de 15 ani, care au ieşit la o plimbare, în gaşcă.
La început a fost un zumzet. Ca de scuter care se apropie. Dar, în mai puţin de 5 minute, zgomotul a devenit puternic şi greu de suportat. Aveai aveai impresia că un tembel şi-a lăsat tractorul în faţa casei, cu motorul ambalat.
Am ieşit în curte. Recunoscusem zgomotul din primul moment, dar am avut nevoie de certititudini. O echipă de „viteji“, în salopete albe, cu mască pe faţă şi înamaţi cu pompe efectuau o....dezinsecţie! Strada era plină de un fum înecăcios, iar domnişoarele cu poşete sclipicioase, de care pomeneam anterior, încercau să scape ţipând şi cu fuga de norul alb în care intraseră subit.
Se vede treaba că administraţia locală s-a hotărât să scape de ţânţari şi muşte taman acum după ce, o vară întreagă, insectele ne-au atacat în roiuri şi ne-ar fi devorat fără probleme dacă nu ne-am fi înarmat continuu cu tone de Raid, Kiltox şi alte alea!
Foarte frumos din partea edililor! Dar n-am înţeles de ce s-au apucat de treabă tocmai când bietul orăşean, stors de căldura din sauna care se numeşte, încă, apartament, iese la aer? Când parcul, teresale şi puţinele zone de promenadă din urbe sunt pline de tineri? În mod normal, acest gen de acţiuni sunt anunţate din timp, tocmai pentru ca oamenii să evite locurile respective.
Nu cumva nu e vorba despre dezinsecţie? S-a mai întâmplat ca, după chestii din astea, să cadă câinii fără stăpân, în timp de zburătoarele vizate şi-au văzut, bine-merci, de treaba lor! Partea proastă e că, în situaţii din astea, mor şi câinii care au stăpân, pentru că, în lipsa avertismentului de a-i ţine în curte sau în casă, ei sunt scoşi la plimbare!
Numai cine nu e păţit nu ştie asta! Tom, corcitura de pechinez pe care l-am avut cu câţiva ani în urmă, a sfârşit în chinuri, după o agonie de trei zile, în care niciun antidot de la veterniar n-a avut efect, pentru că, după o ... dezinsecţie similară, a muşcat ceva prin parc!
După câteva săptămâni, cineva mi-a spus că nici nu avea cum să scape: fusese o otravă insesizabilă la miros care, odată inhalată sau înghiţită, arde tot tubul digestiv.
Îs curioasă: de azi n-o să mai avem muşte?

Etichete: edit post
0 Responses
:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu