Niciodată SingurăAseară am asistat la un mini-spectacol în care au evoluat copiii unui centru educaţional coordonat de o asociaţie a romilor din oraş.
Momentul artistic s-a încadrat într-un proiect pe care asociaţia îl derulează în parteneriat cu mai multe instituţii publice. 
Cine a hotărât să-şi lase baltă toate preocupările pentru a asista la spectacol, cu sigurnaţă că a plecat acasă dezamăgit. Asta, pentru că nu s-a precizat (vina organizatorilor) că pregătirea piesei de teatru în care au evoluat micuţii a urmărit realizarea unor obiective (socializare, muncă în echipă, împărţirea responsabilităţilor în grup etc) şi nu  să scoată în evidenţă talentul lor. 
Fie vorba între noi, pentru nivelul la care se află (mulţi dintre ei nu sunt şcolarizaţi şi nu ştiu să citească), copiii romi s-au descurcat foarte bine, n-au avut trac şi au primit cu entuziasm aplauzele din final.
Nu cred că mai trebuie să spun că majoritatea asistenţei era alcătuită din reprezentanţii etniei (părinţi, fraţi, cunoştinţe). Printre spectatori se afla şi ea. Liniştită, cuminte, privindu-i pe toţi de la „înălţimea“ toculeţelor cu care îşi accesorizase ţinuta pe care, cu siguranţă, n-o poartă decât la zile mari. Ca asta de ieri. Când romii din oraş au venit să-şi vadă odraslele pe scenă. Nu ştiu de ce, când am văzut-o, gândul m-a dus la o regină. 
Regina nopţii.  
Etichete: edit post
0 Responses
:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu