Niciodată Singură
S-a întâmplat şi asta: azi am scris, pentru prima dată, de când lucrez la gazetă, despre o crimă. Mai mult: o crimă pasională! O femeie a sfârşit înjunghiată în inimă de soţul gelos.
Ea era oligofrenă cu acte în regulă, el „bătea“ spre 70 de ani. Încă nu se ştie cum s-a ajuns la omor. Cu o jumătate de oră înainte de tragedie, cei doi se plimbau, (aparent) liniştiţi pe trotuarul din faţa blocului în care femeia şi-a găsit sfârşitul. Cineva spunea că bătrânul o admira, mângâindu-i, în văzul lumii, fundul: „Ce bine arăţi...!“. După ce au dispărut în apartament, nimeni nu ştie ce s-a întâmplat. Niciun ţipăt. Niciun zgomot. Imediat după prânz, oamenii s-au pomenit cu maşinile Poliţiei pe strada lor. De abia atunci au aflat ce se petrecuse în locuinţa de la parter.
Mai multe lovituri de cuţit. Una, drept în inimă. Tânăra, care tocmai împlinise 41 de ani, în această vară, n-a mai avut nicio şansă. A lăsat în urmă o fetiţă de 2 ani şi 5 luni, crescută de mătuşă, din cauza bolii psihice a mamei. Cu 4 zile înainte de a fi ucisă, aceasta a înaintat autorităţilor cererea de recuperare a copilului. N-a mai apucat să-l vadă lângă ea.
O cunoşteam, dar n-am realizat cine e nici când i-am văzut poza din buletin. A trebuit să-mi reamintească altcineva povestea ei. Era (oarecum) frumoasă, dar avea minţile rătăcite. Cu ani în urmă, o vedeam bântuind străzile, cu ochii pierduţi în alte zări.
Nu ştiam că s-a căsătorit cu comerciantul de turcisme şi chinezării din piaţă. Şi pe el îl cunosc, este tatăl unei foste colege din şcoala generală. Culmea ironiei, crima s-a petrecut chiar în apartamentul ei, pe care fata i-l lăsase în grijă, cât timp era plecată la muncă, în Italia. Mă întreb dacă, la întoarcere, va mai locui în el...

Etichete: edit post
0 Responses
:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu